insiden kekecohan t-team boikot game lawan jdt di larkin piala fa 2014

T-Team enggan teruskan perlawanan babak kedua atas alasan keselamatan

Hampir 30,000 penyokong Harimau Selatan pulang hampa apabila perlawanan pusingan kedua Piala FA antara Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang T-Team terpaksa ditangguhkan pada babak kedua perlawanan, malam tadi.

Perlawanan di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin, di sini, terpaksa ditangguhkan ketika JDT mendahului T-Team 2-1.

Komisioner perlawanan, Zainal Mukri, berkata selepas tamat perlawanan masa pertama berlaku pertelingkahan antara jurulatih JDT, Cesar Fernando Jiminez dan jurulatih kecergasan T-Team, Stefano Impagliazzo.

Katanya, ketika di dalam terowong pertelingkahan terbabit mendapat campur tangan pemain kedua-dua pasukan hingga menyebabkan T-Team enggan meneruskan perlawanan.

Video insiden kekecohan dan suasana tegang menuju bilik persalinan 1st Half

Aimar ledak

“Saya belum mendapat laporan rasmi kenapa T-Team enggan meneruskan perlawanan. Kita akan mendapatkan alasan rasmi daripada mereka.

“Jadi, perlawanan malam ini (malam tadi) ditangguhkan. Kejadian dan keputusan malam ini akan dihantar kepada Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM untuk keputusan lanjut,” katanya.

Dalam perlawanan itu, gol pertama JDT dijaringkan Pablo Aimar hasil sepakan percuma di luar kotak penalti pada minit ke-16 selepas Amri Yahya dijatuhkan pemain pelawat.

JDT kemudian mengukuhkan kedudukan pada minit ke-20 selepas hantaran lintang Aimar ditanduk kemas Liciano Figueroa.

Kapten T-Team, Mohd Marzuki Yusof bagaimanapun merapatkan jurang hasil sepakan percuma di luar kotak penalti pada minit ke-26.

t-team boikot perlawanan lawan jdt piala fa 2014
coded by nessus

Leave a Reply